dilluns, 17 de febrer del 2014

My libreto, una eina que màrqueting que donarà visibilitat al teu llibre

"Si no et veuen, no et llegeixen" és el títol d'un dels tallers de Lectures al Jardí que va impartir l'especialista en màrqueting per a escriptors Neus Arqués, però a l'ecosistema del llibre actual aquest si no et veuen, no et llegeixen és una de les grans màximes. 

El tant per cent de llibres publicats, en paper o en digital, que resulta invisible és elevadíssim, i si a això afegim la davallada de lectors als darrers anys ens trobem que hi ha més llibres i menys gent que llegeix. Per això, la guerra per captar l'atenció del lector, la guerra per la visibilitat del llibre, és cada cop més important i ens hem d'armar d'eines que ens ajudin a guanyar-la. 

A l'entrada d'avui m'agradaria parlar-los d'una eina de màrqueting que us pot ser d'utilitat per a dotar de visibilitat al vostre llibre: Mylibretouna plataforma tecnològica que permet que un llibre pugui incrementar exponencialment la seva difusió per internet. 

Què és i com funciona Mylibreto? Molt fàcil, a través d'aquesta plataforma el teu llibre, sigui digital o en paper, generarà un llibret digital. 


elements que apareixen a un llibret

Aquest llibret conté tots els elements claus del llibre: una breu sinopsis, la biografia de l'autor, les paraules claus del llibre, el booktrailer, les resenyes en premsa o en blogs, fotografies, etc. És a dir, en una ullada el lector obté tota la informació que li cal per esbrinar si el llibre l'interessa  i comprar-lo, perquè el llibret enllaça també amb les principals botigues d'internet o pots localitzar-lo a la teva llibreria més propera. 

Però, a més a més, Mylibreto té altres prestacions, com presentar el seu contingut de manera que els buscadors el llistin a les primeres posicions, tant pel nom i pel títol com per les paraules claus del llibre. També genera widgets amb els que podreu acompanyar resenyes, crítiques i publicitar el llibre, wigdets que generen visites al llibret. Jacobo Alba, d' Emilia Landiluce

Mylibreto és idoni per autors i per editorials. Si ets un autor que s'autopublica, o vols recolzar la campanya de promoció de la teva editorial, aconseguiràs: visibilitat, centralitzar tots els continguts de qualitat del teu llibre en una sola pàgina i difusió a través dels widgets. 

El mateix autor pot fer en molt poc temps el llibret del seu llibre. A la pàgina web de Mylibreto trobareu tutorials sobre cóm elaborar el llibret (text o vídeo) i com posar el widget al blog. Personalment us recomano provar amb la versió freemium  i, si us agrada el producte, podeu optar al pla profesional o premium

Encara que aquest blog està dedicat essencialment als autors, no vull deixar de banda les possibilitats que aquesta eina dóna a les editorials: facilita el filtre d'informació pels prescriptors, permet obtenir estadístiques a través de les quals prendre decisions de màrqueting.  

Lili Marleen, canción de amor y de muerte, de Rosa Sala Rose
La guerra per la visibilitat d'un llibre és molt dura. Per això us animo a utilitzar tots els recursos de màrqueting per a escriptors que tingueu a les vostres mans, com per exemple el que us he mostrat avui. Conec de primera mà casos en els quals ha funcionat molt bé, per això m'atreveixo a recomanar-ho. Si algun de vosaltres es decideix a fer-lo servir, no deixeu de dir-me què us ha semblat.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada