divendres, 21 de febrer de 2014

Us presentem a Arantzazu del Campo, Àlex Nogués i Anna Omella i les seves novel·les

En el post d'avui us presentem més detingudament als tres autors que llegiran un fragment de la novel·la que estan escrivint a la propera sessió de Lectures al Jardí, el pròxim 26 de febrer a les 19h a la sala d'actes de la Biblioteca Bonnemaison

Arantzazu del Campo
En primer lloc llegirà Arantzazu del Campo. Arantzazu és llicenciada en Antropologia Social i Cultural (UB), diplomada en Infermeria (UAB) i té un màster en Direcció General d'Empreses (Escola de Negocis Internacional CEREM). Amant dels viatges i coneixedora del món de la nit i l'espectacle, actualment està estudiant criminologia, estudis que l' han portat a embarcar-se en l'aventura d'escriure la seva primera novel·la: La seducción de un corazón muerto. Per dotar-se d'eines que l'ajudin a l'escriptura d'aquesta novel·la, Arantzazu s'està formant actualment a l'Aula de Escritores

L'argument de La seducción del corazón muerto és el següent: una distingida Madame treu de la presó a un dels assassins més sàdics dels últims temps a canvi d'un tracte. Coneix la seva història i és conscient del perill que suposa fer tractes amb ell. Tot i així, està disposada a seduir-lo per a que accepti els seus propòsits. El que no té previst és l'obsessió insaciable de l'assassí.

Molt prop de tots dos, es troba Morelli, un capo de la màfia del sexe i antic amic de la Madame. El sentiment entre tots dos dista molt del plaer d'antany. És més, ara són rivals i lluiten per un mateix objectiu encara que amb diferents intencions. Per aconseguir-ho, pot arriscar-ho tot: el seu imperi i el seu poder. 

La clau de tot recau en Lou, una estudiant d'antropologia forense amb moltes expectatives posades en el seu futur que es veurà immersa en una trama que posa a prova els seus valors, idees i aspiracions. 


Àlex Nogués
El segon dels nostres lectors és Àlex Nogués. Llicenciat en Geologia per la UAB, Àlex Nogués té també un postgrau en Hidrogeologia per la UPC i un altre en Nutrició per la UB. Ha publicat els contes de ciència ficció Immortalitza 756Symbios i Examen de Consciencia a la revista "Redes". Va publicar l'original llibre de fotocontes La cámara de escribir conjuntament amb els fotògrafs Noemí López i Marc Villalba. La seva producció literària actualment es centra en la literatura infantil, fantàstica i de ciència ficció. Pots seguir a Alex Nogués a través del seu blog Problemas con las Burbujas i conèixer de més a prop els seus foto-relats a La cámara de escribir


Àlex està treballant en la novel·la juvenil Nan Madol. Voleu saber de què tracta? L'àvia de Francesca està malalta i senil. A tres dies de complir els 100 anys, Francesca descobreix que en les boires de la seva memòria s'amaga alguna cosa, un record de la seva infantesa que no aconsegueix concretar i que podria retornar-li l'alegria en l'imminent final. Solament sap que al jardí hi ha un tresor enterrat fa noranta anys. Ajudada pels seus inseparables amics, Francesca s'embarcarà en la cerca del tresor; una aventura que els portarà a descobrir què passa amb tot allò que oblidem, més enllà d'aquest lloc, més enllà d'aquest temps.


Anna Omella
Anna Omella serà la darrera de les nostres lectores. El seu amor pels llibres i els quaderns d'escriptura la va portar a emprendre el camí de l'escriptura, en un primer moment en forma de relats curts (que podeu llegir al seu blog Lletres en conserva) i posteriorment a iniciar la seva novel·la Sota els porxos. Entre els seus projectes més immediats està el d'inscriure's a una escola d'escriptura.


Sota els porxos té el següent argument: en Renato és un supervivent d’un món que ja no existeix. La Mica fa temps que es va perdre i encara no ha trobat el seu camí. L’ Àrbitre, fuig de la crueltat de la seva infantesa i topa contra les parets de la seva vida com un lleó engabiat, sense futur ni destí. I la colla de sota els porxos vaga com pot pels carrers del casc antic d’una Barcelona que no els acull. 

Tots ells composen un calidoscopi humà on res és com sembla ser a primer cop d’ull. La mort, el crim,  i la lluita per la subsistència diària els unirà en una història tràgica –còmica on els valors com l’amor i l’amistat encara són el motor per tirar endavant les seves vides.

Què us sembla? Una bona proposta per passar una bona estona escoltant els tres fragments en la veu dels seus autors i parlar amb ells sobre els seus diferents procesos de creació.

Us esperem el 26 de febrer a la Biblioteca Bonnemaison! Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada